Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

SAINT VALENTINE'S DAY


Εξοπλιστικά προγράμματα σε περίοδο σκληρής λιτότητας

ΑΓΑΠΗ=ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΥΣΙΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ. Η Αγάπη εμπεριέχει δύο πράγματα: (1) τη "θυσία", όπου εκμηδενίζεται το ΕΓΩ μου (πράγμα που πάει κόντρα στο ένστικτο αυτοσυντήρησης και (2) το "άνευ όρων" όπου αγαπώ & θυσιάζομαι μέχρι τέλους ΧΩΡΙΣ να περιμένω αντάλλαγμα (δηλ. ΟΧΙ εμπόριο: σου δίνω-μου δίνεις).
Στην πολιτική δεν υπάρχει η λέξη ΑΓΑΠΗ, όπως δεν υπάρχει και η λέξη ΦΙΛΙΑ.Υπάρχουν μόνο ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.Αυτά καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ πολιτικών-πολιτών και κρατών.
Πρός τι λοιπόν η χαρά που διαχέεται απο τα ΜΜΕ και τους εγκάθετους δημοσιογράφους για την υποστήριξη της Ελλάδας απο το Νικολά Σαρκοζί και την Ανγκελα Μέρκελ;
Τα εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίζονται κανονικά. Απλά τρέφουν για μας "λεφτά" αισθήματα και μίζες για τους ντόπιους!
Το γνωστό αναμάσημα της "καραμέλλας" για τις επιθετικές διαθέσεις των γειτονικών χωρών συνεχίζεται.
Οι "φίλοι" μας Ευρωπαίοι αυτό εκμεταλλεύονται.Συνεχίζουν μέχρι και σήμερα που ο Ελληνας πολίτης διανύει τα χειρότερα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, να πουλάνε τα όπλα τους για την... προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Η Ελληνική κυβέρνηση (μάλλον γραφείο της Ε.Ε.), είναι πλέον όμηρος,υποταγμένη στην άθλια πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων 36 χρόνων.
Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί ένοχοι.Το σύνολο του Ελληνικού λαού συνέβαλε στην παρακμή μέσω της πελατειακής πολιτικής και της κατευθυνόμενης ψήφου.Το κοκκαλάκι που έγλυψαν τα τελευταία χρόνια γλύφοντας πολιτικούς θα το πληρώσουν πανάκριβα.
Κοντά σ' αυτούς βέβαια, κι εμείς οι υπόλοιποι που δεν τους ψηφίσαμε.
Εχω μια απορία: Aφού την οικονομική μας πολιτική και τα εργασιακά θα τα χαράσσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ενωση,τι μας χρειάζεται ο Παπακωνσταντίνου,η Λούκα, ο Λοβέρδος και για να το γενικεύσω η κυβέρνηση;
Μηπως πληρώνουμε επιπλέον μισθούς για...απλή δουλειά γραφείου;

1 σχόλιο:

phlou...flis είπε...

Μη μου πεις πως υπονοείς πως όλτα τα άλλα χρόνια ήμασταν ...ανεξάρτητοι;