Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

AYTH THN EΡΩΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ κε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;


Επειδή οι Ελληνες δημοσιογράφοι ελέγχονται...με τηλεκοντρόλ απο τα αφεντικά τους και δεν ρωτάνε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το "δημοσιουπαλληλήκι" της εκκλησίας ρωτάω εγω:
Είναι σωστό να πληρώνονται απο το Ελληνικό δημόσιο ταμείο;
H εκκλησία έχει μια τεράστια περιουσία που μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και καθόλου φορολόγηση. Απο εκεί να πληρώνεται η μισθοδοσία τους.
Οι Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες δεν είναι όλοι απαραίτητα χριστιανοί ορθόδοξοι.
Υπάρχουν φορολογούμενοι που πιστεύουν στο Δία,στο Βούδα,στο Μωάμεθ,στον Πάπα,στους εαυτούς τους, κ.ο.κ.
Γιατί λοιπόν να τους πληρώνουν αφού δεν τους προσφέρουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Γιατί το κράτος πρέπει με το στανιό να επιβαρύνεται για κάτι που έπρεπε να έχει λυθεί απο καιρό;
Μόνο το μαύρο-ενεξέλεγκτο χρήμα που κυκλοφορεί στις τσέπες τους απο γάμους,βαφτίσια,κηδείες,αγιασμούς, ευχέλαια είναι αρκετό για να ζούν πλουσιοπάροχα.

ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΥΘΕΩΣ Κε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το 1988, αποδεικνύεται ότι στο σύνολο της αγροτικής γης της Ελλάδος ανήκουν.

ΔΗΜΟΣΙΟ


43.598.000 στρέμματα


ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


15.553.200 στρέμματα


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ


1.098.400 στρέμματα


ΕΚΚΛΗΣΙΑ


1.282.300 στρέμματα
Ε,δεν είναι και λίγα...

Ανώνυμος είπε...

"Με την από 18/9/1952 "Σύμβαση περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάστασιν ακτημόνων γεωργικών κτηνοτρόφων", η Εκκλησία της Ελλάδος υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στο Κράτος το 80% της καλλιεργούμενης ή καλλιεργίσιμης αγροτικής περιουσίας της με αντάλλαγμα να λάβει κάποια αστικά ακίνητα και 45.000.000 δραχμές νέας (τότε) εκδόσεως. Στη σύμβαση του 1952 περιέχεται η διακύρηξη του κράτους ότι η απαλλοτρίωση αυτή είναι η τελευταία και δεν πρόκειται να υπάρξει νεότερη στο μέλλον, ενώ υπάρχει και η δέσμευση ότι η Πολιτεία θα παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη (υλική και τεχνική), ώστε η Εκκλησία να μπορέσει να αξιοποιήσει την εναπομείνουσα περιουσία της. Στην ίδια σύμβαση καθιερώθηκε και η "μισθοδοσία" των κληρικών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό - του δε Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών από το έτος 1980 - ως υποχρέωσις του Κράτους έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος κατά την δεκαετία 1922-32. Δηλαδή, επειδή το Κράτος αδυνατούσε να καταβάλει οποιοδήποτε αντίτιμο - όπως προέβλεπε ο νόμος του 1932 - συνεφωνήθη να μισθοδοτούνται επ' άπειρον οι κληρικοί και το Κράτος δεσμεύθηκε επ' αυτού. Καταρρίπτεται έτσι ο μύθος που προσπαθεί μάταια να διαιωνίσει ο κ. Πάγκαλος με τις αναφορές του σε "δημόσιους υπαλλήλους". Όταν η άγνοια συναντά τη θρασύτητα, το αποτέλεσμα είναι επικίνδυνο για τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το λές,έχω στα χέρια μου ενα χαρτί απο τον προπάππο μου που κάτι γράφει στα τούρκικα.
Αν του έχει μεταβιβάσει...την πλατεία Συντάγματος,παρατάω τη δουλειά αμέσως τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Το 1804 ο ζάμπλουτος πατριάρχης του Φαναρίου Καλλίνικος ο Δ΄ πρόδωσε στους Τούρκους εταίρους του τις κινήσεις τής Φιλικής Εταιρείας στην Πελοπόννησο. Ταυτόχρονα εξέδωσε αφορισμό, που διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες της επικράτειας και καλούσε όλους τους ραγιάδες υπηκόους του να εξοντώσουν ή να προδώσουν τους «καταραμένους επαναστάτες» στους Τούρκους.
Το χειμώνα του 1805 πάνω από δύο χιλιάδες κλέφτες κι αρματωλοί προδόθηκαν απ΄ τους συγχωριανούς τους και δολοφονήθηκαν απ΄ τους Τούρκους, όλοι θύματα του Καλλινίκιου αφορισμού. Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης σώθηκε μαζί με πέντε έξι πρωτοπαλίκαρά του την ύστατη στιγμή, ενώ το ασκέρι του αριθμούσε περί τους πεντακόσιους πολεμιστές. Ο μικρός αδελφός του Γιάννης Κολοκοτρώνης μαζί με δέκα περίπου παλικάρια έπεσαν θύματα της προδοσίας των καλογήρων της μονής των Αιμυαλών, όπου είχαν πάει εκεί για να ξεφύγουν απʼ τους διώκτες τους. Οι καλόγεροι ειδοποίησαν τους Τούρκους και αυτοί τούς σκότωσαν όλους.
Με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το ΄21 το Πατριαρχείο στάθηκε πάλι προδοτικά έναντι των επαναστατών, υποστηρίζοντας την άρρηκτη συμμαχία του με τους Τούρκους. Ο Γρηγόριος ο Ε΄ επί της πρώτης πατριαρχίας του αφόρισε τον Ρήγα Φερραίο, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τον Μιχαήλ Σούτσο, ενώ επί της τρίτης πατριαρχίας του εξέδωσε τις τρεις γνωστές πλέον αφοριστικές εγκυκλίους του εναντίον όλων των επαναστατών. Και επειδή «την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, μα τον προδότη ουδείς» αρκετές φορές ακόμη και οι στενότεροι συνεργάτες του σουλτάνου όπως ο Γρηγόριος ο Ε΄ έχασαν το κεφάλι τους απ΄ το τούρκικο γιαταγάνι, όταν το απαιτούσε η εξυπηρέτηση των ευρύτερων τουρκικών συμφερόντων. Έτσι τον Απρίλιο του 1821 ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ απαγχονίσθηκε δημόσια στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου. Η περίπτωση της εκτελέσεώς του επʼ ουδενί δεν αποτελεί θύμα πατριωτισμού όπως σήμερα λέγεται, παρά θύμα αλλαξοπατριαρχίας απʼ τις διαβολές και τις κατηγορίες του άσπονδου εχθρού του Ευγένιου προς τον σουλτάνο.