Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...


Επιστολή της ιεράς συνόδου της Καθολικής ιεραρχίας Ελλάδος προς τον υπουργό οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Επιστολή έστειλε η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα στο Υπουργείο Οικονομικών όπου πληροφορεί ότι ο κρατικός προϋπρολογισμός δεν επιβαρύνεται απο τους μισθούς των ιερέων και των υπαλλήλων της και αν επιβαρυνθεί η ίδια με το 20% που προβλέπεται, τότε θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία.

Η ανακοίνωση:

"Ασφαλώς γνωρίζετε ότι η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα δεν επιβαρύνει ούτε με ένα λεπτό τον κρατικό προϋπολογισμό. Χωρίς καμιά κρατική συνδρομή φροντίζει για την αξιοπρεπή διαβίωση των Λειτουργών της (Αρχιερέων και Ιερέων) και μισθοδοτεί τους λίγους υπαλλήλους της, τους οποίους έχει προσλάβει για την εκπλήρωση του ιερού σκοπού της, προς πνευματικό όφελος ελλήνων (και αλλοδαπών) πολιτών", αναφέρεται σε επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος προς τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

"Πράγματι, Κύριε, Υπουργέ, τόσο οι Αρχιερείς όσο και οι Ιερείς, οι Μοναχοί και οι Μοναχές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, ούτε μισθό έχουν από το Κράτος, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε σύνταξη. Όλα αυτά πρέπει να τα εξασφαλίσει η κάθε Εκκλησιαστική Επαρχία!

Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα αγόγγυστα και με πολλές θυσίες καταβάλλουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

Αν όμως επιβληθεί τελικά το ποσοστό του 20% στη φορολόγηση, τότε αυτομάτως μας καταδικάζετε σε πτώχευση και σε αδυναμία να επιβιώσουμε και να εκπληρώσουμε τους ιερούς σκοπούς της Εκκλησίας μας. Τότε η ευθύνη σας θα είναι πολύ μεγάλη, όπως και η αδικία σας εις βάρος μας! Αυτό θα σήμαινε στην πράξη σχεδόν «δήμευση» της μικρής μας περιουσίας.

Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η δικαιοσύνη και η Κυβέρνηση δεν θα αδικήσει ακόμη περισσότερο την Καθολική Εκκλησία, την οποία, δυστυχώς, από χρόνια αδικεί με τη στέρηση οιασδήποτε χρηματικής αρωγής στο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο της", αναφέρεται στην επιστολή."

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στο http://troktiko.blogspot.com τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χτύπησαν εκεί που τους παίρνει.Τόσες δεκαετίες τα ίδια κάνουν.Να την πληρώνουν οι αδύναμοι.
Το "κράτος εν κράτει" ήρθε ο καιρός να κόψει τον ομφάλιο λώρο του.
Αν δεν το κάνει απο μόνο του τόσο το χειρότερο για εκείνο...