Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

ΠΑΙΔΕΙΑ; ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ;


"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πώς το εκπαιδευτικό επίπεδο μιας χώρας, είναι αυτό που καθορίζει το μέλλον της. Τα πάντα ξεκινάνε από εκεί. Πολιτισμός, αξίες, αρχές, γνώση, τα πάντα!
Δυστυχώς στην χώρα μας, η παιδεία δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ σοβαρά και ...
γι’ αυτό έχουμε φτάσει σε τόσο χαμηλό πνευματικό – και όχι μόνο – επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Μετά την απαράδεκτη απόφαση της υπουργού παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου να καταργήσει τη βάση του «10» για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, έρχεται σήμερα και δεύτερη απόφαση εξίσου καταστροφική : να μπαίνουν σε μια τάξη 30 παιδιά, για λόγους οικονομίας!
Κ. Διαμαντοπούλου, αν θυμάμαι καλά, το ΠΑΣΟΚ είχε πει (και πολύ σωστά) ότι η παιδεία θα είναι ο μόνος τομέας από τον οποίο δεν θα κοπούν κονδύλια. Το ξεχάσατε; Την ίδια ώρα που για να «κάνετε οικονομία» χαντακώνετε με έναν ακόμη τρόπο το μέλλον της χώρας μας, ο συνάδελφος σας υπουργός εθνικής άμυνας παραλαμβάνει τα Γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν (οπότε χάνουμε 100ντάδες εκατομμύρια ευρώ). Ταυτόχρονα, άλλος συνάδελφός σας εξοφλεί το C4i, που δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει καμία υπηρεσία μας. Για να μην αναφέρω τη δαπάνη των «ειδικών» μετακινήσεων βουλευτών και υπουργών με ναυλωμένες πτήσεις. Σταματάω εδώ με τα παραδείγματα, γιατί δεν μας φτάνει όλο το διαδίκτυο για να αραδιάσω τις σπατάλες που η κυβέρνησή σας εξακολουθεί να κάνει…
Η παιδεία σας πείραξε; Από εκεί θα «εξοικονομήσετε» χρήματα, εις βάρος των μαθητών; Εις βάρος τελικά του μέλλοντος της χώρας μας;
Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο γιος της υπουργού φοιτά σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της πρωτεύουσας."

Ενας αναγνώστης στο troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: