Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

EINAI ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ


"Τα μέτρα είναι πολύ σκληρά, αλλά ακόμη χειρότερο είναι πως μας αναγκάζουν να πληρώνουμε παραπάνω χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη πως αυτή τη φορά τα λεφτά θα πάνε εκεί που πρέπει και όχι στις τσέπες τους.
Γιατί αυτοί είναι αποδεδειγμένα περισσότερο κλέφτες, περισσότερο ψεύτες και περισσότερο εγκληματίες από τους περισσότερους σ αυτήν τη χώρα και δεν έχουμε λόγο να τους εμπιστευτούμε.
Το ότι είναι κλέφτες και ψεύτες είναι πασίγνωστο.

Όμως εγώ τους θεωρώ και εγκληματίες αφού πεθαίνουν άνθρωποι επειδή αργούν τα ασθενοφόρα, επειδή υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, επειδή σε πολλά νησιά δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια, επειδή έχουν αφήσει να υπάρχουν δρόμοι καρμανιόλες κα.

Επίσης πεθαίνουν πυροσβέστες λόγω του ότι δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και όλα αυτά όχι επειδή δεν είχαν λεφτά, αλλά επειδή τα έδιναν όπου αυτοί ήθελαν.
Είναι αδιανόητο να έχουν αυτοί ασυλία, ενώ άλλοι μπαίνουν στη φυλακή για πολύ μικρότερα αδικήματα. Και είναι αδιανόητο από τη στιγμή που είναι υποτίθεται τόσο μορφωμένοι, να μη μπορούν να κάνουν μια συζήτηση της προκοπής αλλά να τσακώνονται σαν 10χρονα αναφερόμενοι ο ένας στα αδικήματα του παρελθόντος του κόμματος του άλλου. Αλλά άλλο η παιδεία και άλλο η εκπαίδευση. Και φυσικά δεν αναφε΄ρομαι μόνου σους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά σε όλους.

Και φυσικά και οι δημοσιογράφοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παίζουν τα δικά τους παιχνίδια με την παραπληροφόρηση να χει φτάσει στα ύψη. Ελάχιστες από τις ερωτήσεις τους προς τους πολιτικούς είναι πάνω στη σωστή βάση, ενώ σε μερικά κανάλια εκτός από τους τσακωμούς των πολιτικών στα παράθυρα έχουμε και τσακωμούς δημοσιογράφων λόγω των κομματικών τους προτιμήσεων. Και επειδή έχουν τηλεθεάσεις νομίζουν πως αρέσουν στον κόσμο.
Ας κάνουν ένα δημοψήφισμα που να περιλαμβάνονται και οι δημοσιογράφοι(ως κλάδος) να δούμε τη γνώμη του κόσμου για αυτούς. Έχει γίνει 1-2 φορές αυτό αλλά τα αποτελέσματα δεν τους άρεσαν και δε το συνέχισαν.

Πρέπει πλέον αντί για πορείες και επεισόδια ενάντια στους αστυνομικούς να πηγαίνει ο κόσμος γύρω απο τη βουλή, ειρηνικά, και να μην έχουν χώρο να βγουν. Και να απαιτούμε να βρεθούν οι κλέφτες(να πιαστούν βασικά γιατί το να βρεθούν δε νομίζω να τους έιναι δύσκολο).
Και αν δώσουν εντολή να επέμβει η αστυνομία, τότε κακό του κεφαλιού τους. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, αλλά είναι ευκαιρία να καταλάβουν ότι ο κόσμος δε κοιμάται."

Δημήτρης, 24 ετών

2 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Και τι ζητάω;
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα προστατέψει τα χαμηλά εισοδήματα και όμως αυτοί καλούνται να πληρώσουν την κρίση. Τα μέτρα σκληρής λιτότητας αυτούς πλήττουν. Μόνο οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο! Είναι χαμένοι από χέρι. Το βάρος της πολιτικής στιγμής δεν θα το σηκώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κρίση και την κατάντια της Ελλάδας . Αυτοί που κυβερνήσανε τα τελευταία 35 χρόνια έχουνε πάθει επιλεκτική αμνησία. Δεν ξέρουν τίποτα για τις μίζες που πέφτανε .Οι μεν πράσινοι δεν θυμούνται τις τόσες παροχές και προνόμια που δώσανε. Οι δε γαλάζιοι δεν θυμούνται πόσους διόρισαν στο δημόσιο .Και τα δύο κόμματα δεν ξέρουν τίποτα για τα οικονομικά σκάνδαλα όπως της Siemens και του Βατοπεδίου.
Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα κάνει τα πάντα να μην χρεοκοπήσει η χώρα .Ελπίζει να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές αλλά δεν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις αναδιοργάνωσης .Δεν καταστρώνει πλάνο αύξησης η δημιουργίας κάποιων επαγγελματικών κλάδων. Διαμαρτύρεται για τις πιέσεις που δέχεται και τα spread .Ο ίδιος δήλωνε ότι κοιμάται και ξυπνάει με το περίστροφο δίπλα του .Τι μηνύματα έστειλε στο εξωτερικό με την κάθε ομιλία του ;Οι καταστροφολογίες και οι μαύρες προβλέψεις ποιους βοηθήσανε; Προτρέπει αλλά δεν επιβάλει την περικοπή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων στους βουλευτές . Η Βουλή των Ελλήνων η οποία με ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ223 Α) ενέκρινε, εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης για όλους ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές (περίπου 1.500.000 ευρώ) για να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής ,τι ρόλο παίζει;
Καταργείται η 13η και η 14η σύνταξη για όλα τα ταμεία. Πως θα ζήσουν οι συνταξιούχοι που εξωθούνται στην εξαθλίωση και τον αφανισμό; Αυτή είναι η ανταμοιβή τους μετά από τόσα χρόνια που εργάστηκαν σκληρά; Τα λεφτά τους δεν είναι αυτά που κατατέθηκαν στα ασφαλιστικά τους ταμεία; Τα ίδια ταμεία που οι πολιτικοί μας τα αδειάσανε με τις λάθος επιλογές τους.
Παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο πληθωρισμός όμως καλπάζει εξαναγκάζοντας την πλειοψηφία των ελλήνων σε περικοπές σε όλα τα επίπεδα. Για τι τους στερούνε την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια; Τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και η ανεργία αυξάνεται. Οι δρόμοι μας αδειάζουνε και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν λιγοστεύουν λόγω ακρίβειας της βενζίνης.
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στον δημόσιο τομέα στα 65 έτη έως το τέλος του 2013, με έναρξη το 2011.Για τι δεν αναγνωρίζεται η προσφορά της γυναίκας εντός και εκτός των εργασιακών χώρων; Μάνα δεν τους γέννησε τους πολιτικούς μας;
Τα καινούργια μέτρα σε φέρνουν σε απόγνωση. Αναλογίζεσαι πόσο, ως άτομο και ως υπάλληλος ,φταις για την μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας. Ποιό είναι το μερίδιο της ευθύνης, που σου αναλογεί, για την κατρακύλα; Τι δεν έπραξες καλά; Γιατί καλείσαι να σώσεις την χώρα και να πληρώσεις τα σπασμένα; Γιατί εσύ, που καταθέτης την ίδια φορολογική δήλωση κάθε χρόνο , ούτε πολιτικός είσαι και ούτε έχεις πλουτίσει από το επάγγελμά σου πρέπει να θυσιαστείς; Και άντε να πληρώσεις για τι πονάς την μάνα πατρίδα αλλά πως θα είσαι σίγουρος πως αυτή τη φορά τα λεφτά θα πάνε εκεί που πρέπει και όχι σε πονηρές τσέπες ;Ακούγοντας το τραγούδι του Σαββόπουλου ο Έλληνας αναρωτιέται : και τι ζητάω; Μία ευκαιρία στο παράδεισο να πάω .Ζητάει πολλά; Δεν του αξίζει μία καλύτερη ζωή με την όποια μορφή την επιδιώκει; Ο παράδεισος για τον κάθε ένα είναι σχετικός αλλά ο άνθρωπος έχει το κάθε δικαίωμα να το ονειρευτεί και να το βάλει σαν στόχο. Θέλει ο καημένος να φτάσει στο παράδεισο αλλά τον πάνε στην κόλαση!

Ανώνυμος είπε...

ME TOYΣ...ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ:

TA XEIΡΟΤΕΡΑ,ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΑΤΥΧΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΙΑ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ,ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΟΛΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ.