Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ο τελευταίος βουλευτής που θα υπερψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο παρακαλείται να κλείσει...την ταφόπλακα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαύρη μέρα η σημερινή. Ζοφερό, βασανιστικό και ταπεινωτικό διαγράφεται από εδώ και πέρα το τέλος της ζωής των περισσότερων Ελλήνων, καθώς σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσουν να πετούν πλέον τους γέρους στον κοινωνικό Καιάδα με τον ανατριχιαστικό ασφαλιστικό «νόμο Λοβέρδου» που θα ψηφίσουν.
Πόσο κούφια και ψεύτικα ακούγονται σήμερα τα όσα έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου όχι προεκλογικά, όταν όλοι οι πολιτικοί λένε ασύστολα ψέματα για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους, αλλά μετεκλογικά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ακριβώς τα αντίθετα από όσα διακήρυσσε. Αυτό αντανακλά την πολιτική ηθική του.
Από τη στιγμή που οι μάζες των εκατομμυρίων θιγομένων Ελλήνων δεν προέταξαν αποφασιστική αντίσταση στην κυβερνητική επίθεση εναντίον θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, θα πληρώσουν το βαρύτατο αντίτιμο της ήττας τους. Άφησαν τους εχθρούς να περάσουν, οπότε αυτοί βεβαίως και θα λεηλατήσουν τις ζωές όλων...
Εθιμοτυπικό χαρακτήρα έχει η σημερινή γενική απεργία. Δεν μπορεί πια να επηρεάσει την ψήφιση ή όχι του πιο αντιλαϊκού νόμου για το ασφαλιστικό που υπήρξε ποτέ στη χώρα μας. Αντικειμενικά, το ερώτημα που τίθεται εκ των πραγμάτων είναι αν αυτή η απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα προσλάβει τον χαρακτήρα επικήδειου αποχαιρετισμού των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που καρατομήθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Εκ Τρικάλων ορμώμενος βρέθηκε στην Αθήνα. Σπουδές εντός και εκτός και σε όλα μέσα ο κ. Χατζηγάκης. Λίγη Αγγλία και Γαλλία, και να σου, έτοιμος για την πολιτική. Σε ποια παράταξη ταιριάζει η «ιδεολογία» και το ταπεραμέντο του; Στη δεξιά! Με τα όλα της. Κι αν διανύεις το σωτήριον έτος 1977 που και οι πέτρες θα βγαίναν' βουλευτές, ως υποψήφιες της Ν.Δ., η πολιτική εμπλουτίστηκε με έναν ακόμη «ιδεολόγο».
ΑΠΟ 'κει και πέρα ανοίγουν οι πύλες. Μένει πλέον στη Εκάλη ο κύριος.Υπουργός. Κρεμάει τα ...
τρικαλινά τσαρούχια του πίσω απ' την πόρτα με το «χρυσό» πόμολο, σκαλίζει τον κήπο για γεωργική εμπειρία (για αργότερα που θα γίνει υπουργός Γεωργίας) και αλλάζει συνήθειες. Το επιβάλλουν οι γνωριμίες, το πρωτόκολλο, ο νέος τρόπος ζωή και η πολιτική ανέλιξη που προϋποθέτει φιλίες, «φιλίες» και ερείσματα.
ΤΑ πράγματα κύλησαν όπως το πρόβλεπαν οι «προδιαγραφές» στην μεταχουντική Ελλάδα και ο παραπάνω κύριος βρέθηκε σε εναλλασσόμενους υπουργικούς θώκους. Από «βοηθός» επί της Εθνικής Οικονομίας (μπρρρρ.), για να καταλήξει στο Γεωργικής Ανάπτυξης. Νωρίτερα, βέβαια, έδωσε τον «αγώνα» του. Καβάλησε το τρακτέρ ως συνοδηγός του αγρότη σε μια μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών, επί ΠΑΣΟΚ. Ως νεάζων, με το καρό πουλόβερ, ύφος αγωνιστή και ανυποχώρητου επαναστάτη. Αμέσως μετά, ήρθαν στα πράγματα οι «σεμνοί και ταπεινοί» και ο κ. Χατζηγάκης έγινε υπουργός. Αρνήθηκε την παραπάνω συμμετοχή του και οι δημοσιογράφοι του' τριψαν στη μούρη το σχετικό βίντεο. Ε, και;
ΒΛΕΠΕΙ τα χρόνια να περνούν. Χρειάζεται «ανανέωση». Αυτός και η παρέα του. Τσιφλίκι τους η Ελλάδα, λάφυρο το Υπουργείο του, υπάρχουν φίλοι, δεν υπάρχει έλεγχος και το «πόθεν έσχες» είναι στα μυαλά ευφάνταστων και αισιόδοξων. Οι «εργαζόμενες» των ροζ τηλεφώνων περιμένουν. Το ταμείο είναι συν (με δανεικά), γιατί να μην νιώσει η παρέα ευχάριστα; Του' δωσαν και κατάλαβε. Είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ σε ροζ τηλέφωνα στο Υπουργείο του!
ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ στη Γερμανία (για λίγες μέρες). Έσπευσα για την «Bild Zeitung». Η φωτο του Χατζηγάκη και το σκάνδαλο. Ξανά ρεζίλι. Διεθνώς. Χωρίς να πληρώσει ο κύριος (απ' τους πιο μισητούς πολιτικούς).