Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Oταν οι Ελληνίδες τρώνε "φλασιά" και διαμαρτύρονται..!


Ελληνίδες διαμαρτύρονται για την καταδίκη σε λιθοβολισμό

Επιστολή στο διευθυντή της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» απέστειλαν έξι Ελληνίδες, γενικές γραμματείς περιφερειών, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη θανατική καταδίκη Ιρανής λόγω μοιχείας.

Η πρωτοβουλία των κυριών έχει ως στόχο να γνωστοποιηθεί η συμπαράστασή τους, μέσα από τη δημοσίευση της επιστολής, στη 43χρονη Ιρανή Sakineh Mohammadi Ashtiani, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, με την κατηγορία της μοιχείας.

Οι Ελληνίδες όμως δεν διαμαρτύρονται:

Για την απαγόρευση του γυναικείου φύλου στη χερσόνησο του αγίου όρους.Οι ίδιες και οι όμοιές τους, χρόνια τώρα αποδέχονται σιωπηλά το θρησκευτικό καθεστώς που τις έχει κατατάξει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.Ναι μεν πιστεύουν στον χριστιανισμό και την ορθοδοξία (πολλές φορές περισσότερο απο τους άνδρες), αλλά αντιμετωπίζονται σε πολλές περιπτώσεις ως υποδεέστερα όντα εν έτει 2010!

Για το αναίσχυντο ασφαλιστικό νόμο που τις στέλνει να εργάζονται μέχρι τα 65 χρόνια τους,αγνοώντας τη μητρότητα και τη φροντίδα στα παιδιά τους , σε μια εποχή που όλη η οικογένεια εργάζεται για να τα βγάλει πέρα.Το ποιος θα μεγαλώνει αυτά τα παιδιά δεν ενδιαφέρει κανένα.

Για τις απάνθρωπες συνθήκες της εργασίας τους.Δεν διαμαρτύρονται για τη σεξουαλική παρενόχληση όπου κάθε διαμαρτυρία θα σημαίνει και την απολυσή τους.Ειδικά σήμερα που η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε μεγάλο ποσοστό απο την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

Για νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης ,που αφήνει ελεύθερους τους βιαστές ορίζοντας τους μόνο τακτική δικάσιμο, με το αιτιολογικό το συνωστισμό που παρατηρείται στις φυλακές όλης της χώρας.

Για τις Ελληνίδες εργαζόμενες που δεν μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό του Δήμου της περιοχής τους γιατί...προηγούνται οι αλλοδαπές μητέρες..!

Πριν λοιπόν οι εξι Ελληνίδες,γενικοί γραμματείς περιφερειών, σκεφτούν και διαμαρτυρηθούν για την καταπίεση των γυναικών στο...Ιράν,στην οποία συμφωνώ κι εγώ, μήπως έπρεπε να καταγγείλουν τα προβλήματα των γυναικών της Ελλάδας;
Μηπως πρέπει επιτέλους να καταγγείλουμε και να αγωνιστούμε για τα προβλήματα της χώρας μας;
Μήπως αγνοούμε τη σημαίνει η έννοια προτεραιότητα;
Λέω μήπως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: