Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙ ΟΜΩΣ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 50 εκατομμύρια Τούρκοι προκειμένου να ψηφίσουν αν συμφωνούν ή όχι με τις αλλαγές στο Σύνταγμα που προτείνει η κυβέρνηση.
Συνολικά προτείνονται τροποποιήσεις σε 26 άρθρα του Συντάγματος του 1982, που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα του 1980. Μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι εξής:

- Αίρεται η αμνηστία των ηγετών του πραξικοπήματος του 1980

- Επιτρέπεται στα πολιτικά δικαστήρια να δικάζουν στρατιωτικούς, αλλά όχι στα στρατιωτικά να δικάζουν πολίτες

- Τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου αυξάνονται από 11 σε 17. Το κοινοβούλιο θα εκλέγει τρία από αυτά και ο πρόεδρος θα διορίζει τα 14. Στο ισχύον Σύνταγμα, όλα τα μέλη διορίζονται από τον πρόεδρο.

-Οι πολίτες θα μπορούν να προσφεύγουν άμεσα στο δικαστήριο αυτό

- Η αρχή που είναι υπεύθυνη για την εποπτεία της δικαιοσύνης, το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων, αναδιαρθρώνεται και το κοινοβούλιο αποκτά περισσότερη δύναμη στο διορισμό των μελών του

- Επιτρέπεται ο συνδικαλισμός στους δημόσιους υπαλλήλους

- Επιτρέπεται στους εργαζομένους να είναι μέλη σε περισσότερα από ένα συνδικάτα

- Ενισχύονται τα δικαιωμάτων των γυναικών, των παιδιών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες

-Θεσπίζεται σύστημα επιθεωρητών που θα ασχολούνται με καταγγελίες πολιτών εναντίον κρατικών υπηρεσιών.Aκόμα και οι...απολίτιστοι Τούρκοι ζητάνε τη γνώμη των κατοίκων για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα τους. Στο Ελλαδιστάν του Τζέφρυ και των υπόλοιπων μαθητευόμενων μάγων επελέγη η απόφαση του "αποφασίζομεν και διατάσομεν". Το μνημόνιο της ντροπής και της υποτέλειας θα τους ακολουθεί μέχρι να σβήσουν εντελώς απο την πολιτική και ως άνθρωποι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: