Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

MNHMONIO:MIA TΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ,ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Aπο το: http://www.insurancedaily.gr

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι χρεωμένο κατά 99% από το «Σύστημα Εξουσίας & Διακυβέρνησης» και κατά 1% από τις άδικες περικοπές που μας επέβαλε η Τρόικα και που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση!

Τα προβλήματα της Ελλάδας θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται με την ίδια συχνότητα και τις ίδιες και χειρότερες επιπτώσεις και συνέπειες στη Ζωή των Πολιτών και της Επιχειρηματικής Δράσης, εφόσον το «Σύστημα Εξουσίας & Διακυβέρνησης» παραμένει το ίδιο! Το παράδοξο είναι ότι τα Στελέχη του ΔΝΤ γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της έννοιας του Μηνύματος της επικεφαλίδας! Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί δεν έκαναν καμία αναφορά στεγανοποίησης ή βελτίωσης στο «Διάτρητο» και απολύτως «Ανεξέλεγκτο» από όλες τις πλευρές «Σύστημα Εξουσίας & Διακυβέρνησης» της Ελλάδας, παράλληλα με τα Άδικα Μέτρα που επέβαλαν στη χώρα μας! Ένα Σύστημα, που στηρίζει και καλλιεργεί την «Ανεπάρκεια», τις «Σπατάλες» και ιδίως τη «Διαφθορά»! Η Συμπεριφορά τους οδηγεί σε ορισμένα Συμπεράσματα τα οποία δεν κολακεύουν καθόλου το ΔΝΤ.

Πρώτον αποδεικνύουν την αδιαφορία τους για τις ασθενέστερες Ομάδες του Πληθυσμού της Ελλάδας και δεύτερον αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Ουσιαστική και Διαχρονική Βελτίωση των Πολιτικοοικονομικών Προβλημάτων της χώρας.

Ένα ξεκάθαρο παράδειγμα είναι το εξής: Η Τράπεζα αναλαμβάνει το «Μάνατζμεντ» της Επιχείρησης επειδή αυτή έπεσε έξω και δεν μπορεί να εισπράξει τις χορηγήσεις της. Έτσι, αναλαμβάνει τη Διοίκηση της Εταιρείας με στόχο να βελτιώσει τα οικονομικά της για να μπορέσει να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που τις χορήγησε. Το παράδοξο, όμως σε αυτό το παράδειγμα είναι ότι η Τράπεζα δεν αναλαμβάνει τη Διοίκηση, παρά περιορίζεται να δίνει συμβουλές προς τον ίδιο… Επιχειρηματία ο οποίος συνεχίζει να Διοικεί την Επιχείρησή του με το ίδιο… «Ανεπαρκές», «Σπάταλο» και «Διεφθαρμένο» Σύστημα Διοίκησης που τον οδήγησε στην κατάρρευση!

Ένα ανώτατο Στέλεχος του ΔΝΤ μας είπε το εξής, σε μια τηλεφωνική επαφή που είχαμε μαζί του και ζήτησε να μην αποκαλύψουμε το όνομά του: Η θέση μας είναι λεπτή. Πώς μπορούμε να θίξουμε ένα παρόμοιο θέμα, όσο σημαντικό και αν είναι, όπως η Λειτουργία του θεσμού της Δημοκρατίας στη χώρα σας, ή έστω παραποιημένα παράγωγά της, όταν οι καλύτεροι πελάτες μας είναι οι κάθε είδους φανερές ή κρυφές Δικτατορίες! Όλες οι Αραβικές χώρες, με ή χωρίς Πετρέλαια, είναι Δικτατορικές, οι περισσότερες υπόλοιπες στην Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική, είναι δήθεν Δημοκρατικές… Όπως γνωρίζετε, πρόσθεσε, το μεγαλύτερο πρόβλημα μιας Δικτατορίας είναι η περίοδος σύγκλισης με τη Δημοκρατία. Μεσολαβεί, σχεδόν πάντα μια χαώδης κατάσταση σε επίπεδο Αναρχίας, η οποία μπορεί να κρατήσει από πέντε μέχρι… για πάντα!

Οι μεγαλύτερες Πολυεθνικές στον κόσμο, με το πανίσχυρο Λόμπι που διατηρούν στη Washington και στις Βρυξέλλες, θα αντιδράσουν έντονα, αν κάποια Δυτική χώρα τολμήσει να θίξει παρόμοια θέματα! Είναι γνωστό ότι καμία Οργάνωση δεν μπορεί να κάνει σταθερές και αξιόπιστες Εμπορικές ή Επενδυτικές συναλλαγές με αδύναμες Δημοκρατικές Κυβερνήσεις. Πάντα προτιμούν τους Δικτάτορες που ελέγχουν με σιδερένια πυγμή το Λαό τους και παραμένουν το Μοναδικό Οργανωμένο Σώμα Εξουσίας και Αξιοπιστίας στο οποίο μπορείς να βασιστείς για να Επενδύσεις και να Εμπορευτείς. Οι Δημοκρατικές Κυβερνήσεις είναι πάντα ευάλωτες και προσωρινές…

Το πρόβλημα εστιάζεται και στις δύο εξελισσόμενες Οικονομικές Υπερδυνάμεις, Κίνα και Ινδία που ήδη βρίσκονται στο επίκεντρο της Διεθνούς Χρηματαγοράς και της Κερδοφόρας Επιχειρηματικότητας! Και οι δύο δεν διατηρούν Δημοκρατικές Κυβερνήσεις. Η Ινδία, μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει Δημοκρατικές Κυβερνήσεις, ωστόσο, είναι γνωστό ότι αυτή χειραγωγείται απροκάλυπτα από το Κατεστημένο των Πολιτικών και της Πλουτοκρατίας.

Αν κάναμε καμία παρόμοια αναφορά στο «Σύστημα Εξουσίας & Διακυβέρνησης» της Ελλάδας, και να προτείναμε Μεθόδους Ουσιαστικού Ελέγχου της εκάστοτε Κυβέρνησης, θα ανάβαμε φωτιές με τους καλύτερους Πελάτες μας!

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να πείσουμε τους Λαούς, ότι η «Τεχνοκρατική Παραγωγική Διοίκηση» είναι Ασυμβίβαστη με την «Πολιτική Διοίκηση» που χρησιμοποιεί την ικανοποίηση των «Θέλω» των ψηφοφόρων. Το Παραγωγικό Μάνατζμεντ επιβάλει την Ηγεσία του ενός ο οποίος αναλαμβάνει και τις ευθύνες των Επιλογών του. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με «Συλλογικές Δημοκρατικές Ομάδες» γιατί η κάθε μία στηρίζει πρώτα τα δικά της συμφέροντα και αδιαφορεί για τα κοινά των υπολοίπων Πολιτών!

Το πρόβλημα βρίσκεται στη Σύγκρουση μεταξύ του Πανίσχυρου και Αδιαπραγμάτευτου «Ατομικισμού» του «Ανθρώπου» ή των «Ανθρώπων» με κοινά Συμφέροντα, με τις «Ευαισθησίες» του ίδιου «Ανθρώπου» υπέρ τρίτων! Είναι ένας άνισος Αγώνας!

Αυτό είναι το ασυγχώρητο έγκλημα όλων των Ελλήνων Ηγετών, των Πρωθυπουργών των τελευταίων 35 χρόνων! Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και ήξεραν ότι αυτό θα μας οδηγήσει στην Καταστροφή!

Οι Έλληνες Πολίτες που ωφελήθηκαν από τις ευκαιρίες που τους πρόσφερε η Ανεύθυνη Πολιτεία του Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, έκαναν ό,τι θα κάναμε όλοι μας. Είναι δυνατόν να σου προσφέρει ο άλλος τη δυνατότητα με πανεύκολα μέσα να θησαυρίσεις και να μείνεις απαθής;

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό και ούτε υπάρχουν εύκολες λύσεις… γιατί όπως μας κατάντησαν, κινδυνεύουμε, οι μισοί Έλληνες να σκοτώσουν τους άλλους μισούς.

Οι πρώτοι για να διαφυλάξουν τα κλοπιμαία και οι άλλοι μισοί γιατί έχουν σκάσει από την αδικία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: