Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ


Χριστουγεννιάτικο «δωράκι» 2.250.000 ευρώ πήραν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι μονές του Αγίου Ορους τη στιγμή που το δώρο Χριστουγέννων μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας ψαλιδίστηκε λόγω μνημονίου.
Τα μέτρα λιτότητας και οι αυστηρές επιταγές της τρόικας για περικοπές των δημόσιων δαπανών φαίνεται ότι δεν κατόρθωσαν να «παραβιάσουν» το... κατοχυρωμένο με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα άβατο των κρατικών χρηματοδοτήσεων στις ήδη πάμπλουτες μονές του Αγίου Ορους.
Παρά το γεγονός ότι τα 20 μοναστήρια της χερσονήσου του Αθω διαθέτουν αμύθητες περιουσίες, με τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις να προσδιορίζουν το ύψος τους σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ο Ελληνας φορολογούμενος καλείται στις...
δεδομένες οικονομικές συνθήκες να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει το παγκάρι της Αθωνικής Πολιτείας. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι πιστοί συρρέουν στο Αγιον Ορος, προχωρώντας μάλιστα σε γενναίες δωρεές προς τις μονές και ενισχύοντας εντυπωσιακά κατ' αυτόν τον τρόπο τα «αποθεματικά» τους.
Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου καθορίστηκε ότι η φετινή οικονομική χορηγία του Δημοσίου προς τις μονές του Αγίου Ορους για το 2010 θα είναι 2.250.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή χαροποίησε, παραμονές Χριστουγέννων, την αγιορείτικη μοναστική κοινότητα, η οποία είχε εκφράσει ποικιλοτρόπως τη δυσαρέσκειά της και είχε εντείνει τις πιέσεις της προς την Πολιτεία για την καθυστέρηση της κρατικής επιχορήγησης λόγω της κρίσης, μια και παραδοσιακά αυτή δίνεται κατά τον μήνα Μάιο.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: