Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΣΧΕΤΟΣ,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ"


Σχετικά με ΔΕΗ

ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΞΗΓΉΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ.
ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΩ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΛΙΓΝΙΤΗ ΜΙΑ ΠΆΜΦΘΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ 25.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ (800 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ Η ΜΕ ΕΝΑ ΟΧΙ, ΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ
ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΑΝ ΝΑΙ, ΝΑ ΞΈΡΟΥΝ ΟΤΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΝ ΜΈΜΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΕΙ.
ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΟΤΙ
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ (ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ) ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ
ΕΝΤΕΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ»

Μου θυμίζεις εγκάθετο δημοσιογράφο των ΜΜΕ σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

2) H ΔΕΗ ΑΕ είναι κρατική στο 51%,’αρα υπάρχει κι ενα ποσοστό 49% απο ιδιώτες επενδυτές.

3) Μαζί με τις περικοπές που έγιναν στο δημόσιο (Ν.3833/10),οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση είδαν να μειώνεται το εισόδημά τους παράτυπα αφού όπως είναι γνωστό η ΔΕΗ ΑΕ είναι εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

4) Με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο για τις ΔΕΚΟ,οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ΑΕ θα ξαναδούν κι άλλες μειώσεις.

5) Το περιουσιακό στοιχείο του ταμείου των ασφαλισμένων στη ΔΕΗ ανέρχεται στα 11,9 δις. Ευρώ (επισημη αναλογιστική μελέτη).Επειδή μέχρι σήμερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ...δεν αξιώθηκε να δημοσιεύσει μια πληρωμένη καταχώρηση σε εφημερίδες μπας και ξεστραβωθούν μερικοί-μερικοί ,λέω σε εμπαθείς , αφελείς και εγκάθετους, οτι το πιο πάνω ποσό των εργαζομένων «απαλλοτριώθηκε», για να βουλώσουν τις μαύρες-αμαρτωλές τρύπες της οικονομίας οι κυβερνώντες.

6) Απο το 1960 οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ έδιναν τα χρήματά τους στην επιχείρηση για να γίνουν εργοστάσια παραγωγής ηλ. Ρεύματος,γραμμές μεταφοράς και άλλες εγκαταστάσεις, για να έχεις εσύ και οι υπόλοιποι καταναλωτές ηλ. ρεύμα σε όλη την Ελλάδα.

7) Οι σημερινές κρατήσεις στον ακαθάριστο μισθό ενος εργαζόμενου στη ΔΕΗ, ανέρχονται στο 33-40%,συμπεριλαμβάνοντας ασφαλιστικές κρατήσεις και ΦΜΥ.Είναι γνωστό πως κάποιοι εργαζόμενοι (και αυτό ισχύει παντού),εισέπραξαν παράτυπα μεγάλα ποσά στο μισθό τους που όμως δεν αποτελεί τον κανόνα αλλά την κακώς εννούμενη και καταδικαστέα εξαίρεση.

8) Μέχρι σήμερα,τα Μ.Μ.Α. (Μαζικά Μέσα Αποβλάκωσης) έχουν κάνει μια χαρά τη δουλειά τους σύμφωνα με τις προσταγές των κυβερνώντων-αφεντικών.Καλλιέργησαν με επιτυχία το «διαίρει και βασίλευε» και πέτυχαν τη «φαγωμάρα» μεταξύ των εργασιακών ομάδων.Ποιός ζήτησε μέχρι σήμερα απο τα δυο μεγάλα κόμματα της εξουσίας να αυξηθούν στο διπλάσιο οι μισθοί πείνας στην Ελλάδα; KANENAΣ φυσικά! Λες και ο κάθε εργαζόμενος σ’ αυτή τη χώρα είναι υπεύθυνος αποκλειστικά για το ύψος του μισθού του..!

9) Οι ευθύνες πρέπει να αποδωθούν καθαρά στις πελατειακές σχέσεις των κυβερνήσεων των τελευταίων 36 χρόνων.Αυτοί μαγείρευαν τους μισθούς,τα επιδόματα, τους όμηρους συμβασιούχους,την αθλιότητα των stage.

10) Γιατί λοιπόν δεν απευθύνεστε σ’ αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα και σήμερα γελάνε ειρωνικά μένοντας στο απυρόβλητο;

Mου θύμησες την τελευταία πρόταση απο το ανέκδοτο που έλεγε συχνά ο μακαρίτης Χριστόδουλος: “Θεέ, θέλω να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα”..!

Τεχνικός ΔΕΗ ΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: