Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ; MΠΑΑΑ, ΑΝΑΜΥΡΙΚΑΣΜΟΣ..!


Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
απο το kapistri.blogspot.com

Ε όχι και ανασχηματισμός! Αναμυρικασμός ναι, ανακύκλωση ναι, ανακάτωση ναι, ανακυβίστηση επίσης! Πού είναι εκείνος ο Παπαδήμος να αναλάβει το υπουργείο οικονομικών; Βρε ποιος Παπαδήμος; Ούτε ο παπάς της ενορίας για ευχέλαιο δεν μπαίνει εκεί μέσα! Έτσι που έχουν καταντήσει τις υπουργικές θέσεις και τα όποια πολιτικά αξιώματα, δεν περνάει κανένας σοβαρός άνθρωπος ούτε απ έξω!...
Πετυχημένος τραπεζίτης,καθηγητής ο κ. Παπαδήμος, τι να κάνει στο υπουργείο οικονομικών; Να εκτελεί εντολές αιμορουφήγματος από την τρόικα; Δικός τους ο στάβλος ας πάνε να τον καθαρίσουν!
Ένα απλό παράδειγμα άκουσα και σας το μεταφέρω: Ένας σημαντικός οικονομολόγος, τεχνοκράτης πχ, τώρα αν θέλει πάει στο Σύνταγμα, στη Γλυφάδα να πιει καφέ και να χαλαρώσει. Αν γίνει υπουργός πάει;; Έλα ντε; Το κάνανε μόνοι τους πολύ δύσκολο το επάγγελμα τους… Τα έχω ξαναγράψει. Υπουργός, διαιτητής ποδοσφαίρου, νεκροθάφτης, ανθρακωρύχος, καθαριστής υπονόμων, είναι δύσκολα επαγγέλματα.
Του πολιτικού εκτός από δύσκολο είναι και εξόχως ανυπόληπτο! Βλέπεις έναν ανθρακωρύχο μαυρισμένο και λες:
- Α ρε, ταλαίπωρε, τι θα τραβάς εκεί κάτω; Βλέπεις και έναν κουστουμαρισμένο υπουργό και λες:
- Α ρε, λαμόγιο; πού ήσουν; καμιά μίζα κανόνιζες;
Και έτσι από τις μίζες περάσανε στις μίζερες εποχές και στις μούντζες!
Τώρα όσον αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, για μια ακόμα φορά θυμίζει αστικό λεωφορείο! Όλοι μέσα! Καθήμενοι, όρθιοι, αναπληρωτές, ο Πάγκαλος παρασωφέρης, ο Βενιζέλος εισπράκτορας, ο Παπανδρέου στο τιμόνι, και αφού στριμώχτηκαν όλοι οι ολιγομελείς, κλείσε φύγε!
Η Τίνα γιατί έφυγε ρε παιδιά; Μας τελείωσε η πράσινη ανάπτυξη, τώρα αρχίσαμε να το κουρεύουμε το γκαζόν;
Η κ. Νταλαρα πού πάει; πάγωσε η τζιμινιέρα;
Βέβαια η εξουσία δεν ξεχνάει κανέναν από τα εξαπτέρυγα της, ο Ελληνικός λαός πληρώνει! Έχει καλές θέσεις και καλά λεφτά και εκτός κυβέρνησης! Και τράπεζες και οργανισμούς και άλλα πολλά για συντρόφους, κουμπάρους και εραστές … Είδατε εσείς κανέναν μόλις χάνει την καρέκλα του να πάει στον ΟΑΕΔ να βγάζει κάρτα ανεργίας και να ψάχνει για δουλειά; Γενικά πάντως, από ότι καταλάβατε για υπουργεία ικανοί δεν υπάρχουν, μόνο πρόθυμοι! και για να είναι τόσο πρόθυμος ο άλλος να αναλάβει μια τέτοια θέση, κάτι θα έχει στο μυαλό του να κάνει και αυτό δεν θα είναι η εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη!
Ανασχηματισμός υπουργείων; Έχεις καμιά τριανταριά τούβλα.
-Ρε, μάστορα, παίζει κανένα ρόλο ποιο τούβλο θα πάει επάνω, ποιο κάτω, αριστερά η δεξιά;
-Ξέρω εγώ; ρώτα τα τούβλα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: