Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΠρος Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου

Είμαι εκείνος ο συνομήλικός σου που σου έστειλε στο φαξ του γραφείου σου μια επιστολή (που επισυνάπτω) στις 28/02/2010, πρίν το ολεθριο ατόπημα σου με το «μνημόνιο»,ζητώντας σου να εφαρμόσεις «επαναστατική λύση-πολιτική» κατά των εχόντων και κατεχόντων και οχι να εκτελέσεις ενα λαό στη λαιμητόμο.

Σου γράφω αυτή τη φορά στον ενικό, καθώς η γενιά μας έτσι επικοινωνεί καλύτερα αφήνοντας κατά μέρος τον ποιητικό οίστρο,μια κι η εποχή τρομάζει πια.

Ακούγοντας την κοινωνία,βλέποντας και διαβάζοντας τα ΜΜΕ καθώς και το διαδίκτυο,σου μεταφέρω χαρακτηρισμούς: «ο πρωθυπουργός του τίποτα,φληναφής,ακατάλληλος,αδαής,αναπαρκής,επικίνδυνος,εγκληματικά αμελής,εξουσιαστής,Μέδωνας,απείκασμα χάους και πολλά άλλα ακατανόμαστα καλά»..!

Εμείς αυτής της γενιάς,μεταξύ μας,γνωριζόμαστε με μια ματιά και αντιλαμβανόμαστε «ουσία» και «προσθίες»...

Δεν έχουμε απορίες ούτε αυταπάτες.Ομως η αξιοπρέπεια,η υπερηφάνεια,ο σεβασμός,η αυτοεκτίμηση,μας φέρνει συστολή.

Εσύ δεν «ερυθριάζεις» στα όσα σου καταμαρτυρούν;

Είμαι άνθρωπος που υπηρέτησα το σύστημα απο «μέσα» 35 χρόνια και πάνω απο 20 χρόνια έφτιαχνα προγραμματα χρηματοδότησης αποτην ΕΕ για την Ελλάδα.

Γνωρίζω τα πάντα για τη διοίκηση καιτην εξουσία,όπως και εσύ που ήσουν μέλος χρόνων της πολιτικής εξουσίας έχοντας τεράστιες ευθύνες.

Αλήθεια ,νοιώθεις τύψεις γι’ αυτές;

Σήμερα με τα πρότερα και επερχόμενα μέτρα,αφαιρείς απο τη σύνταξή μου 1300 ευρώ ανα μήνα οδηγώντας με σε απόγνωση,όπως και τα 2/3 των Ελλήνων.

Σε καλώ ακόμη μια φορά,αφού ξαναδιαβάσεις τη συννημένη επιστολή μου,να κάνεις το αυτονόητο που θέλει «κότσια» και «άλλα πολλά»,δηλαδή «κατάσταση πολιορκίας»,φορολόγηση σε ποσοστό 50% της υπάρχουσας κινητής και ακίνητης περιουσίας των επιχειρήσεων (των) εδώ και παντού των 500 (σχήμα λόγου) πολυεκατομμυριούχων Ελλήνων και φροντίδα άμεση του λαού που λιμοκτονεί,πηγαίνοντας κόντρα στους «κήνσορες».

Ακόμη βάλε κεφαλικό φόρο ανα την υφήλιο των πλουσιότερων Ελλήνων,όσων έχουν την Ελληνική ιθαγένεια.Αλήθεια ξέρεις οτι μπορείς να το κάνεις;

Ελπίζω τα «ώτα» σου να μήν συνεχίζουν να είναι «βαρύκοα» και τα λόγια μου να μήν ηχούν ως «έπεα πτερόεντα».

Αν δεν μπορείς να δώσεις «επαναστατική λύση» αφήνονοντας το όνομά σου μελανό στην ιστορία,τότε παραιτήσου άμεσα.

Μας οδηγείς στο τέλμα και το γνωρίζεις.

Μην έχεις «ένθεν» αυταπάτες.Τους όποιους χαρακτηρισμούς επικαλέστηκα δεν με εκφράζουν,ούτε τους υιοθετώ.Παραμένω ευγενής,εγκρατής και ειλικρινής.

Μ’ αυτά που κάνεις δε σώζεις την πατρίδα,ούτε και τους Ελληνες.

Περιμένω άμεσες ενέργειές σου.Θετικές για το λαό γιατί αυτά που βιώνει δεν τα αξίζει,είναι κρίμα.

Περιμένω γραπτή απάντησή σου.Αυτές οι επιστολές θα σταλούν παντού.Μην «αλουργείς» τη γενιά μας.Μη «προνοιάρεις» την υπερήφανη πατρίδα.

Τα μάτια των παιδιών μας έχασαν τη λάμψη και την ελπίδα.Επαψαν να είναι φωτεινά.Τους πήρες το χαμόγελο.Τους έσβησες τα όνειρα.

Επιτέλους,μπορείς να σκεφτείς τι κάνεις;


O συνομήλικός σου


Δημήτρης Φωτάκης

Συνταξιούχος

Μακρυνίτσα Πηλίου


Κοινοποίηση:

Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

Βουλή των Ελλήνων

Πολιτικά κόμματα

ΜΜΕ

Διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια: