Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Ο Χ Ι


Απο το 1940 στο 2011

Γιορτάζουμε την 28η του Οκτώβρη, την επέτειο του θρυλικού «ΟΧΙ» που αντέταξε ο λαός μας στη φασιστική πρόκληση. Θυμόμαστε σήμερα όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας και χάρισαν στον κόσμο την πρώτη αντιφασιστική νίκη. Τιμάμε τους νεκρούς μας, τιμάμε κι όσους αγωνιστές βρίσκονται σήμερα ακόμα ανάμεσά μας.

Oμως,σήμερα έχουμε εναν άλλο πόλεμο.Ενα πόλεμο ύπουλο και βρώμικο φτιαγμένο απο τα ψέμματα και τις ατασθαλίες των κομματικών κυβερνήσεων των τελευταίων 37 χρόνων.Είναι ενας πόλεμος χωρίς όπλα και άρματα.Σκοτώνει αργά,βασανιστικά αλλά σίγουρα.Χωρίς τραύματα και αίμα.Αρκεί μόνο ο αυταρχισμός που είναι αποτέλεσμα αντικατάστασης της δημοκρατίας με κοινοβουλευτική δικτατορία.Είναι η ληστρική επιδρομή κατά των μισθών και των συντάξεων,οι εφεδρείες-απολύσεις,η ανεργία,οι παράλογοι φόροι,η ακρίβεια,η ανέχεια και η συνεχής εξαθλίωση.

Εχθροί είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν.Οι εκπρόσωποι του λαού.Αυτοί που είπαν αισχρά ψέμματα και έκρυψαν επιμελώς το δανεικά δισεκατομμυρίων ευρω που έγιναν πλιάτσικο μέσα απο τις «μίζες» τους,τις υπερτιμολογήσεις τους,τις σπατάλες τους και τα ψεύτικα στοιχεία τους .

Κανένας δεν ήξερε λοιπόν;

Κανένας δε γνώριζε για την οικονομική αιμορραγία που κατέστρεφε χρόνο με το χρόνο μια Πατρίδα ,εναν ολόκληρο λαό;

Κι όμως,κανένας δεν είπε τόσα χρόνια «ΟΧΙ» φοβούμενος το πολιτικό κόστος.

Κανένας δεν έλεγε την αλήθεια.Απλά δεν τους ενδιέφερε η Ελλάδα και οι πολίτες της.

Δεν τους ενδιέφεραν οι συνέπειες.Μόνο ο εαυτός τους,το κόμμα τους,οι φίλοι τους, η «καρέκλα» τους και τα λοιπά «διεθνή» συμφέροντα.

Ακόμα και την ύστατη ώρα δεν είπαν «ΟΧΙ» στους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Πούλησαν τη χώρα υπογράφοντας μνημόνια εκποίησης,στέλνοντας εκατομμύρια πολίτες στη δυστυχία.

Το «ΟΧΙ» και το κάθε «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των

Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.Πέρα απο κάθε προδοτική ενέργεια απο εκλεγμένους Ελληνες προς την πατρίδα τους και τους συμπατριώτες τους, η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους.Θα μας δίνει δύναμη να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε εχθρό,ξένο ή «εγχώριο».

Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας.

« Ο εχθρός, μας κτυπούσε με τόση μανία, διέθετε τόση αριθμητική υπεροχή και τέτοια υπεροπλία, που δεν άφηνε περιθώρια για ανθρώπινη δράση, αλλά μόνο για υπεράνθρωπη αντίδραση. Και επειδή την απόδραση, δεν την συγχωρούσαν οι φυλετικές μας καταβολές, αναγκαστήκαμε να γίνουμε ήρωες».

Ανώνυμος Αγωνιστής του Αλβανικού έπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: