Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

AΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ


Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ξηλώνεται ολόκληρο το τμήμα, επιχορηγήσεις  έπαιρναν όσοι συναλλάσσονται, όχι όσοι κάνουν επενδύσεις. 1.500 έργα  ανενεργά βγαίνουν από το ΕΣΠΑ. Σε 9 υποκαταστήματα του ΙΚΑ μέχρι στιγμής, πάνω από 500 άτομα είναι εμπλεκόμενα σε απάτες εκατομμυρίων.   Στις αποθήκες 10άδες τόνοι φαρμακευτικών υλικών σαπίζουν χαμένοι ώστε  οι προμήθειες και οι μίζες να διπλασιάζονται και να τριπλασιάζονται.   Επιδόματα χωρίς αιτία στον ΟΑΕΔ. Υπολογίζεται από την πρώτη κιόλας  καταγραφή ότι τουλάχιστον το 25% των επιδομάτων, αξίας 6 δις το χρόνο,
 δίνονται παράνομα. Μόνο οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ισοδυναμούν  με τα 11,5 δις των επιπλέον μέτρων που απαιτεί η Τρόικα να ληφθούν   φέτος.

 Αυτοί οι αριθμοί αποκαλύπτουν το κρυμμένο μυστικό, που όλοι ξέρουν,  αλλά ποτέ δεν ομολογούν, γιατί ο ελληνικός παρασιτισμός έχει  κυριαρχήσει πάνω στο δημόσιο διάλογο.  Ότι το κυρίαρχο σύστημα είναι ένα σύστημα ανομίας, ένα εφιαλτικό  σύστημα με χιλιάδες ρυθμίσεις, παραθυράκια, τροπολογίες, ειδικές  διατάξεις που γεννάει συνεχώς διαφθορά. 

Η διαφθορά συνδέεται με τη  σπατάλη, την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις. Η διαφθορά είναι απλώς το μέσο με το οποίο γίνεται η διανομή του πλούτου  στο σύστημα.

 Για να μη φανεί η αληθινή φύση του ελληνικού παρασιτισμού, πάντα τόσα  χρόνια μιλούσαν «για λίγους επίορκους υπαλλήλους». Για να κρύψουν το γεγονός, ότι το θέμα δεν είναι οι εκατομμυριούχοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, αλλά όλο το σύστημα που είναι στημένο  έτσι για να δημιουργεί συνεχώς διαφθορά.
 Ότι οι ποινές που επιβάλλονται είναι 10 ημέρες αργία, ότι τα   πιστοποιητικά για την πρόνοια δεν τα δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών,   αλλά οι σύλλογοι πολυτέκνων, ότι δεν γίνεται κτηματολόγιο, δασολόγιο, χωροταξικά σχέδια για να λυμαίνονται τη δημόσια γη, ότι δεν προχωράνε  στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ώστε να επιτυγχάνεται η απόλυτη  λεηλασία στις φαρμακευτικές δαπάνες.
 Ότι νοσοκομεία, δήμοι, ιδρύματα, νομικά πρόσωπα της εκκλησίας δεν  συντάσσουν ισολογισμούς.
 Ότι η απογραφή στις αποθήκες των νοσοκομείων δεν προχωράει για να  συνεχίζεται το πλιάτσικο.

 Παραδόξως ενώ όλα αυτά γίνονται γνωστά, κανείς δεν δηλώνει   αγανακτισμένος. Καμία οργισμένη ανακοίνωση κόμματος δεν βλέπω. Κανείς  δεν φωνάζει τώρα, κλέφτες, προδότες, κρεμάλες. Γιατί τώρα  αποκαλύπτεται αυτό που προσπαθούσαν να κρύψουν από την αρχή. Ότι όλα  είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής: πού θα γίνουν οι μειώσεις, πού θα
 βρεθούν τα λεφτά. Έπρεπε να περάσουν 2,5 χρόνια για να ανακοινώσουν  τώρα τη λεηλασία δισεκατομμυρίων. Αφού μέχρι τώρα έβαζαν φόρους και  μείωναν μισθούς για να τη συντηρήσουν.

 Γιατί δεν ξεκίνησαν από την αρχή έτσι;

 Δεν μπορούν να θίξουν την κομματική τους πελατεία. Όταν είναι  κυβέρνηση κάνουν καθυστέρηση και κερδίζουν χρόνο. Όταν είναι στην  αντιπολίτευση είναι ακόμα χειρότεροι, αρνούνται και το ίδιο το  πρόβλημα, είναι «παραμύθι χωρίς δράκο» λένε, αρνούνται την ανάγκη  μείωσης των δαπανών. Κανείς δεν πρέπει να χάσει «κεκτημένα», λένε, κλείνοντας το μάτι στο πελατειακό κράτος. Η αλήθεια όμως είναι, ότι  κάποιοι πρέπει να χάσουν. Αυτοί που άκοπα κέρδιζαν μέχρι τώρα προνόμια και προσόδους τα οποία πλήρωνε η υπόλοιπη κοινωνία. Γι' αυτό τώρα, που αποκαλύπτεται το μέγεθος της λεηλασίας, επικρατεί γενική αμηχανία. Πώς  να κατηγορήσουν τώρα τους «ναζί τοκογλύφους» για τις εκατοντάδες   χιλιάδες υπεξαιρέσεις του δημόσιου πλούτου που εξασφάλιζε το  πελατειακό σύστημα;

 Προτίμησαν να προστατεύσουν το πελατειακό κράτος, έστω κι αν οδήγησαν  ολόκληρη τη χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.Χρησιμοποίησαν μέχρι και παρακρατικές μεθόδους εναντίον του κόμματος-πατέρα, αγανακτισμένοι
 γιατί πια δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει τα άκοπα έσοδα που τους είχε  υποσχεθεί. Υπεράσπίστηκαν τα προνόμιά τους αρνούμενοι αδιάλλακτα την  παραμικρή προσπάθεια εξυγίανσης του παρασιτισμού. Προστάτευσαν τη διαφθορά λέγοντας ότι υπερασπίζονται το κράτος κοινωνικής πρόνοιας,   Προστάτευσαν το πελατειακό κράτος λέγοντας ότι υπερασπίζονται το
 δημόσιο συμφέρον. Αρνήθηκαν τις πραγματικές κοινωνικές αδικίες,  στήνοντας ψεύτικες μάχες με τους «ξένους», τους «εφοπλιστές».

 Όλες οι επαναστατικές κορόνες, οι ψεύτικες φιλολαϊκές διακηρύξεις των  τελευταίων χρόνων, είχαν στόχο να κρύψουν όσα μαθαίνουμε αυτές τις  μέρες και όσα θα περισσότερα θα μάθουμε στο μέλλον, είχαν σκοπό να κρύψουν τα κλοπιμαία!!!!


 ΑΡΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: