Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

ΜΗ ΜΙΛΑΣ..!

video

Μετά απο τρία χρόνια εξαθλίωσης,οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες συνεχίζουν την καταδίκη του Ελληνα στον ίδιο ρυθμό της υποανάπτυξης που με το ζόρι θέλουν και τη βαφτίζουν ανάπτυξη.
Μετά απο τρία χρόνια εξαθλίωσης,οι αδιάφοροι-βολεμένοι Ελληνες συμβιβάστηκαν με τα επαχθή μέτρα με λίγες μόνο χλιαρές αντιδράσεις και απ' οτι φαίνεται,είναι έτοιμοι να δεχτούν τα επόμενα.
Μετά απο τρία χρόνια εξαθλίωσης,οι γονείς των παιδιών της μικρής γενιάς του δημοτικού σχολείου (και οχι μόνο), κλείνουν τα μάτια στην αθλιότητα της τελευταίας ελπίδας που υπάρχει σ' αυτό τον τόπο με το όνομα ΠΑΙΔΕΙΑ.
Στην πενταετή ενασχόλησή μου με τα κοινά στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων,είδα ξεκάθαρα την θλιβερή αποχή μιας πλειοψηφίας γονέων απο τις ευθύνες και την πραγματικότητα.
Αποκαρδιωτικό το συμπέρασμα.Δε θέλουν να αντιληφθούν οτι χάνουν και την τελευταία ελπίδα που είναι η αξιοπρεπής παιδεία.Ενοχλούνται και μόνο στην ιδέα οτι θα τους υπενθυμίσεις τα κακώς κείμενα.Πόσο μάλλον να τους ζητήσεις να τα καταγγείλουν..!
Στη μικρογραφία ενος δημοτικού σχολείου που αντανακλά ενα ολόκληρο κράτος υπάρχουν γι' αυτούς μόνο οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις,τα αποκριάτικα πάρτυ,οι εκδρομές,αλλά και πολύ..."γλίτσα" στη...διαδρομή,ανάμεσα σ' εκείνους που βαδίζουν πρός τα γραφεία των εκπαιδευτικών,έχοντας την ψευδαίσθηση οτι αμφότεροι προσφέρουν έργο στο άθλιο σύστημα εκπαίδευσης που καταδικάζει μέρα με τη μέρα την πρόοδο και τη γνώση.
Οι "δήμιοι" του Ελληνικού κοινοβούλιου δεν πήγαν ξαφνικά να καταλάβουν τα έδρανα της αίθουσας.
Κάποιοι τους έστειλαν εκεί.Κάποιοι τους ψήφισαν.Ειναι ο καθρέπτης των πολιτών,των γονέων,των ψηφοφόρων και το αποτέλεσμα κάθε μικρογραφίας που σήμερα καλλιεργεί την αναξιοκρατία.Βλέπουν να καταστρέφεται το μέλλον των παιδιών τους χωρίς να κάνουν τίποτα,φορώντας παρωπίδες αναισθησίας, απολαμβάνοντας όμως το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ των "αιωνίων" μέσα απο το δίκτυο της NOVA ή ρίχνοντας λουλούδια στο σκυλάδικο που τραγουδάει η Πάολα..!
Είναι οι ίδιοι που "γλύφουν" καθημερινά,που αδιαφορούν,που συντηρούν την ανεπάρκεια και τη διαπλοκή.
Στην παραχώρα που ιστορικά λέγεται Ελλάδα δεν υπάρχει διάθεση για καταγγελίες.Η εικονική πραγματικότητα έχει επισκιάσει κάθε τι το πραγματικό.Ας μη ξεχνάμε,πως τα ανεύθυνα και βολεμένα ανθρωπάκια έχουν ενα και μόνο σύνθημα για να περνάνε καλά στο γυάλινο πύργο τους:"MH MΙΛΑΣ"..!


"Mη μιλάς"  ΑΖΙΖ ΝΕΣΙΝ  1915-1995    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι γονείς έχουμε την μεγαλύτερη ευθύνη απ' όλους.
Είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον των παιδιών μας.
Οι δάσκαλοι ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους παιδιά, το ίδιο και οι πολιτικάντηδες. Τα δημόσια σχολεία, όπως και τα νοσοκομεία, δεν τα φτιάχνουν για τα δικά τους παιδιά.
Εγώ προσωπικά έγινα ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ανέλαβα για την μόρφωση των παιδιών μου.
Αγόρασα σιγά σιγά ΒΙΒΛΙΑ όχι "σχολικά βιβλία" ιστορίας, μαθηματικών ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ, φυσικής ,χημείας κτλ.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν άλλο είτε ψευτοδάσκαλο, είτε προδοτοπολιτικάντη να αποφασίζει για τα παιδιά μου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να καθορίσει το επίπεδο της μόρφωσής τους.
Εσείς περιμένετε ακόμα ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;
Κι αν αργήσει; Κι αν δεν έρθει ποτέ;
Είναι σίγουρο πως δεν θα έρθει ποτέ.
θα αφήσουμε τα παιδιά μας στα νύχια τους;