Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΚΟΝΤΣΙΤΑ ΒΟΥΡΣΤ..!Από μικρά παιδιά μάθαμε στο σχολείο μας, πως άλλο είναι η θεωρία και άλλο είναι η πράξη.Στην περίπτωση του δημοκρατικού πολιτεύματος δεν υπάρχουν μεσοβέζικες καταστάσεις.Λειτουργεί κάτι ή δε λειτουργεί  καθόλου.
Υπάρχουν νόμοι,υπάρχει και το Σύνταγμα ως ασπίδα στη Δημοκρατία.Για να μην αρχίσω να λέω πολλά,γιατί εκεί θα καταλήξω,γεννάται συνεχώς το ερώτημα,για ποια δημοκρατία μιλάμε σήμερα και για ποιο Σύνταγμα;
Μετά από 40 χρόνια κομματικού κράτους,κακής διακυβέρνησης,κλοπής κατά συρροή του δημόσιου χρήματος,ψεύδους ,ληστρικών διαθέσεων με την ανοχή των πολιτών-ψηφοφόρων, είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι επίορκοι πολιτικοί να ξεχάσουν τα άρθρα του συντάγματος,να κουκουλώσουν τα εγκλήματα και να μας οδηγήσουν στην εξάρτηση  των ΔΝΤ/ΕΕ/ΕΚΤ.

Είναι τόσοι πολλοί οι διαπλεκόμενοι,που αν χτιζόταν μια φυλακή γι’ αυτούς,όλους μαζί δεν θα τους χωρούσε.Και ενώ έπρεπε να βρίσκονται κι άλλοι σήμερα στη φυλακή, είναι μόνο δυο, ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαγεωργόπουλος..!
Δηλαδή ο ενας προέρχεται από το Πασόκ κι ο άλλος από τη Νέα Δημοκρατία.Μόνο αυτοί οι δυο,λες κι έγινε συννενόηση μεταξύ των κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα,για να μοιραστούν οι ευθύνες μόνο σ’ αυτούς τους δυο και οι υπόλοιποι καταχραστές να βρίσκονται μέχρι και σήμερα στο απυρόβλητο.
Η δικαστική εξουσία είναι πλέον δέσμια της  διαπλοκής, που έχτισαν επιμελώς τα τελευταία 40 χρόνια οι δικομματικοί κυβερνήτες αυτής της χώρας.Εφτιαξαν ένα άλλο είδος δημοκρατίας.Την δημοκρατία αλα καρτ ή όπως θα έλεγε η λαϊκή ρήση,δημοκρατία με δυο μέτρα και δυο σταθμά..!

Εδώ τελειώνει μια από τις καταγραφές της πολιτικής αθλιότητας και ανοίγει το άλλο κεφάλαιο της κοινωνικής ανευθυνότητας και αδιαφορίας.Μαθαίνω πως οι Ελληνες έδωσαν το 12άρι της Γιουροβίζιον στο τραγούδι της  Αυστρίας που το ερμήνευσε ένα «πράγμα» μεταξύ άνδρα και γυναίκας.Αυτοί που πλήρωσαν με απλοχεριά τα sms για τον/την Κοντσίτα Βούρστ και περίμεναν με αγωνία να δούν το ίδαλμά τους νικητή/τρια,μπορεί να μην πήγαν καν να ψηφίσουν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ή να έδωσαν την ψήφο τους στους διεφθαρμένους πολιτικούς των μνημονίων και της εξαθλίωσης.Αλλωστε,το 50% της πρόσφατης αποχής από τις κάλπες αυτό αναδεικνύει.

Οι 300 της βουλής σήμερα,οι χθεσινοί και οι προχθεσινοί βουλευτές, δεν μπήκαν από μονοι τους στο Ελληνικό κοινοβούλιο.Κάποιοι διαχρονικά τους ψήφιζαν και πολύ φοβάμαι πως ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί τους,αφού οι άλλοι ηταν αγκαλιά με τον καναπέ,άλλοι στο καφενείο για πρέφα,άλλοι γκομένιζαν κι άλλοι περίμεναν τη στιγμή που ανοίγουν οι τηλεφωνικές γραμμές για το πολυπόθητο voting της Eurovision..!

Για ποια δημοκρατία να μιλήσουμε λοιπόν όταν με αυτή την πολιτική και κοινωνική παρακμή, σύντομα θα δούμε και στην Ελληνική βουλή τον κλώνο του/της Κοντσίτα Βουρστ..!        

Δεν υπάρχουν σχόλια: