Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΕΠΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

1. O Tσίπρας υποσχέθηκε στους Έλληνες αυξήσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις φόρων: Για παράδειγμα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12 χιλιάδες ετησίως.

2. «Με εμάς δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Focus, μπορεί η Τρόικα να μετονομάστηκε σε Θεσμούς, τελικά όμως ο Τσίπρας αποδέχτηκε ένα νέο πακέτο μέτρων.  

3. Καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι οι πλούσιοι θα πληρώσουν κι ότι θα κάνει έρευνα στα σκάνδαλα του παρελθόντος, ψήφισε όμως ρύθμιση που χαρίζει χρέη και πρόστιμα, όπως με τη βιομηχανία ζάχαρης.

4. Το δημοψήφισμα του Τσίπρα, το μεγαλύτερο ψέμα του. Το δημοψήφισμα κόστισε στην Ελλάδα 28,7 εκατομμύρια ευρώ, ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι το «Όχι» θα φέρει καλύτερη συμφωνία, όμως τελικά αυτή που υπεγράφη ήταν χειρότερη από την πρόταση Γιούνκερ. Το δημοψήφισμα κατέληξε σε φάρσα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.  

5. «Δεν τίθεται θέμα capital controls». Στις 18 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωνε δημόσια ότι δεν θα υπάρξουν capital controls και δέκα μέρες μετά έκλεισαν οι τράπεζες. 

6. «Δεν θα γίνουν νέες εκλογές». Στα μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέρρεε πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και μερικές ημέρες αργότερα ο Τσίπρας προκήρυξε εκλογές.

7. «Είμαστε κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος». Με τη φράση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ , τελικά όμως έφθασε να δεσμεύει τα αποθεματικά πανεπιστημίων και νοσοκομείων και να επιβάλει capital controls χωρίς να ζητήσει την ψήφο της Βουλής.

ΠΗΓΗ: Περιοδικο "FOCUS"

Δεν υπάρχουν σχόλια: