Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Η κοινωνία των 2/3 μετατρέπεται γοργά σε κοινωνία του 1/3.

Οταν ήμουν εγώ φοιτητής, τα πανεπιστήμια φύλαγαν θέσεις για τους Κύπριους που έφταναν στην Ελλάδα να σπουδάσουν γιατί δεν είχαν σχολές στη Κύπρο. Σήμερα οι Έλληνες, και όχι μόνο οι Έλληνες, πηγαίνουν στην Κύπρο και πληρώνουν δίδακτρα για να σπουδάσουν στα κυπριακά πανεπιστήμια. Τη δεκαετία του ’90, όταν κατέρρευσε το κομμουνιστικό μπλοκ το 1989, έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα μεταναστευτικά ρεύματα από τις πρώην ανατολικές χώρες. Το πρώτο πράγμα που έκαναν, όταν έφταναν, ήταν τουρισμός στα σούπερ μάρκετ. Πήγαιναν και έβλεπαν τις βιτρίνες, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπάρχει τέτοια ποικιλία, αφθονία, ότι δεν κάθεσαι στην ουρά για να προμηθευτείς ένα είδος πρώτης ανάγκης. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, τσέχικες και ρουμάνικες εταιρείες αγοράζουν ελληνικές και οι λίγες ελληνικές εταιρείες που έχουν μείνει, μετακομίζουν την έδρα τους στη Βουλγαρία.

 

2 σχόλια:

Στάθης είπε...

Δυστυχώς, σε λίγο καιρό Έλληνες ανειδίκευτοι θα πηγαίνουν μετανάστες σε βαλκανικές χώρες. Φαίνεται πως στην εποχή της επίπλαστης ευημερίας, όλο το πολιτικό σύστημα, προεξάρχουσας της λεγόμενης Αριστεράς, κάτω από τον εκβιασμό των συν(Α)τεχνιών των ΔΕΚΟ και όχι μόνο, υπέκυψε και κατασκεύασε μια "εργατική" αριστοκρατία, όπου το οι μισθοί και οι συντάξεις έφθαναν τις 5000 ευρώ το μήνα, ενώ είχαν προσόντα που έφθαναν μέχρι το απολυτήριο Λυκείου. Ακόμη, μέσω ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ παρανόμων προσλήψεων στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, το ελληνικό δημόσιο ξοδεύει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ σε μισθούς και συντάξεις των ΡΕΤΙΡΕ.
Από την άλλη, οι λεγόμενοι μικρομεσαίοι ανέλαβαν την παραγωγή, παίρνοντας τεράστια ποσά σε δάνεια και επιδοτήσεις από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, και έτσι δημιουργήθηκε άλλη μια τάξη ΚΡΑΤΙΚΟΔΊΑΙΤΩΝ επιχειρηματιών! Και όλα αυτά, σε μια χώρα που δανείζεται από τότε που συγκροτήθηκε το νεοελληνικό κράτος(1830).

Στάθης Χ. Χριστουλόπουλος

yannispap είπε...

Στάθη,έχεις απόλυτο δίκιο.Ο προβληματισμός της πλειοψηφίας βρίσκεται σε λάθος δρόμο.
το 45% της αποχής τα λέει όλα..!